fbpx
Af Ane Feierskov Knudsen, journalist

 

Nina er 55 år gammel og har været selvstændig med eget firma i 27 år. Siden hun var ganske ung, har hun lagt rigtig mange timer i sit arbejde hver uge. Men i foråret gik den ikke længere.
Nina kontaktede Blaabjerghus, da hun for anden gang havde fået stress. Noget som på det tidspunkt også havde udviklet sig til angstanfald. Nina havde ikke prøvet at sygemelde sig før – i mange år var hun blevet ved med at presse sig selv, havde kørt på og ikke fået ro.
“På det tidspunkt havde jeg brug for noget intensivt. Jeg kunne ikke leve på den måde mere. Og det at bo her på Blaabjerghus i perioder, giver mig noget space i min helingsproces. Her er trygt og der er ro til at komme sig,” fortæller Nina om sin tid på Blaabjerghus.

Vingeskudt

På spørgsmålet om, hvad behandlingen på Blaabjerghus kommer til at betyde for Nina i fremtiden, svarer hun, at det kommer til at betyde ‘en helt ny Nina’.
“Det er som om, at jeg først lærer mig selv at kende nu – som 55-årig – som en ekstremt sensitiv pige,” fortæller hun.
“Og så vil jeg arbejde mindre i fremtiden. Havde det ikke været for Blaabjerghus, er jeg ikke sikker på, at jeg nogensinde havde kunnet arbejde igen. Jeg var fuldstændig vingeskudt. Nu har jeg fået en mulighed for at beholde mit firma, som jeg elsker så højt. Jeg har fået ny energi og taget hul på problemerne.”

En helhed, der giver mening

Stress og angst sætter sig i hele kroppen, og derfor tilbyder Blaabjerghus også massage og yoga i behandlingen. Og det har været en god kombination for Nina.
“Yogaen hjælper mig med at stresse af i kroppen. Og massagen sender mig på en rejse, hvor massøren følger mig i løbet af ugen. Hun kan mærke, hvad der sker indeni mig. Yoga, terapi og massage er en rigtig god pakke – en helhed, der giver mening for mig,” fortæller Nina.

En fantastisk rejse

Og Nina mener, at alle, der kæmper med stress eller angst, burde tage et forløb hos Blaabjerghus.
“Det kan reducere sygdomsforløbet betydeligt og man får gode redskaber til at tage fornuftige, sunde beslutninger for sit liv. Behandlingen har gjort en kæmpe forskel for mig. I dag er jeg ikke angst for angsten mere. Jeg har fået redskaber til glæde mig over livet og jeg kan se mulighederne for fremtiden igen. Før havde jeg helt glemt mig selv. Det har været en fantastisk rejse.”