fbpx

Så er et nyt år startet og det er tid til at ruske lidt op i de gamle mønstre. Måske kan vi på den måde undgå at lave de samme fejl i 2017, som vi gjorde i 2016.

Vi har nemlig alle mulighed for at leve livet med udgangspunkt i os selv. Det skaber den bedste grobund for at trives, både socialt og arbejdsmæssigt. Det betyder også, at du må acceptere dig selv som du er og huske på, at vi alle har både styrker og svagheder – og at vi alle gør en masse godt, men også laver mange fejl.

Her er fem punkter, som jeg ofte bruger både personligt og fagligt. Jeg kan varmt anbefale dig at praktisere dem, hvis du føler, at dit liv er lidt i ubalance eller du gerne vil leve et mere tilfredsstillende liv i 2017. Jeg har set stor udvikling hos mennesker, der tog sig god tid og plads til at øve sig i disse fem ting.

  • Øv dig i at blive i svære situationer uden at ordne dem eller stikke af. Skub de negative tanker om dig selv og andre væk. Stop din iver efter at fikse andre. Stop dig selv i at gøre dig til offer.
  • Mærk din krop. Måske sitrer eller sveder den, måske hamrer hjertet eller du har sommerfugle i maven. Måske har du ondt i ryggen, maven, foden eller hovedet. Læg mærke til dit åndedræt. Mærk det hele og registrér det og forsøg at acceptere din kropslige tilstand. Det kan være dejligt eller ubehageligt, men det er ikke farligt.
  • Mærk dine følelser og impulser. Måske er der sorg, der gør dig ked af det og giver dig lyst til at græde – lad det komme og mærk det forløsende i at rumme smerten og sorgen. Måske mærker du kærlige følelser og glæde, som kan mærkes som en varme og kroppen vil gerne kæle, kysse og holde om. Der kan være vrede, der kan føles som en varme, der stiger op i kroppen og ud i armene – og giver dig lyst til at råbe eller slå. Mærk følelserne og impulserne inde i kroppen og øv dig i at acceptere dem.

Jeg ønsker jer alle et godt, givende og udviklende nytår 2017.

– Rita Knudsen, leder af Blaabjerghus