fbpx

Af Ane Feierskov Knudsen, journalist
 

Louise, der er mor til tre, havde akut brug for hjælp. Gennem det sidste halvandet år har hun fået det rigtig svært – først med depression, der senere udviklede sig til stress, fysiske smerter og angst. Louise fik anbefalet Blaabjerghus af en veninde, og dagen efter hun havde ringet, kunne hun starte i et behandlingsforløb med både terapi, yoga og massage. 

“På Blaabjerghus er der trygge, rolige rammer til at komme sig. Når man er her, skal man ikke forholde sig til andre, man skal kun forholde sig til at være sig selv – helt uden at servicere andre eller sætte sine egne behov til side. Og med Rita i nærheden, føler jeg mig i fagligt trygge hænder,” fortæller hun om Blaabjerghus.

Allerede efter et par dage, kunne Louise mærke en forandring.  

“Jeg kunne mærke, at jeg var menneske igen. Jeg kunne mærke glæden. Og mine fysiske smerter, som jeg har lidt af i otte måneder, kunne jeg slet ikke mærke mere efter kun to dage!”

Jeg kan mærke mit menneskeværd

Louise har ellers prøvet lidt af hvert. Både hypnose, psykologer, healing og nada, men intet har haft en vedvarende effekt. Men denne gang tror hun på det.

“Jeg kan mærke, at Rita giver sig tid. Hun giver mig lov til at være mig selv, og hun arbejder med mig lige der, hvor jeg er. Om jeg græder, griner, bliver vred eller angst. Jeg føler mig rummet og ikke forkert eller lille. Jeg kan mærke mit menneskeværd igen,” fortæller hun.

Louises behandling bliver skræddersyet til hendes behov. I perioder bor hun på Blaabjerghus, hvor hun får terapi, massage og dyrker yoga. Andre perioder kan hun være hjemme hos sin mand og børn, og komme til Blaabjerghus ambulant og få behandling.

“Jeg kunne ikke finde andre tilbud til sådan nogen som mig. Man skal være selvmordstruet for at blive indlagt og jeg kan alligevel ikke tåle medicinen. Men jeg havde brug for at komme væk hjemmefra på et behandlingssted, hvor jeg blev taget alvorligt,” fortæller hun.

Og vigtigst af alt, så har Louise for første gang i lang tid mærket, at livet kan blive godt igen. Som hun siger: “Jeg har fået kampgejst til at mærke det hele!”

Blaabjerghus tilbyder stress-, angst- og depressionsbehandling, hvor du kan få et behandlingsophold ved den jyske vestkyst, som et godt alternativ til anden behandling, og en god mulighed for at få startet på en forandring i dit liv. Læs mere her.